Az Ön készülékének túl kicsi a felbontása! Kérem fordítsa el a készülékét, vagy tekintse meg lapunkat egy másik készüléken!

Berettyóújfalui Szc Bessenyei György Technikum

Könyvtár
Könyvtár

A Berettyóújfalui SzC Bessenyei György Technikum könyvtárának tagja lehet az iskola minden tanára, dolgozója és az iskolával jogviszonyban álló minden tanuló. Az iskolai könyvtár elsődleges feladata, hogy gyűjteményével és szolgáltatásaival segítse az iskolában folyó oktató-nevelő munkát.

A könyvtár nagy állománnyal rendelkezik, több mint 13000 könyv található meg benne. Nagyon sok szépirodalmi mű érhető el. A kötelező olvasmányok közül minden megtalálható, több példányban is. Különféle szótárak vannak, ami segítik a tanulást. Például Magyar helyesírási szótár, angol-magyar, magyar-angol, német-magyar, magyar-német szótárak. Ezeken kívül több CD, DVD, és videokazetta is megtalálható, amiket fel tudnak használni a tanórákon, hogy segítsék a tanulást. Kötelező olvasmányok közül is több megtalálható filmben is. Lehetőség van arra is, hogy a könyvtárba nézze meg az osztály az adott DVD-t, vagy videokazettát.

Az iskolai könyvtár tartós tankönyveket és a tanulók által alkalmazott segédkönyveket szerez be, melyeket a rászoruló tanuló számára egy-egy tanévre kikölcsönöz.(A több évfolyamon használt eszközök: térképek, feladatgyűjtemények, több éven át használt tankönyvek 2. ill. 4 évre is kölcsönözhetőek.)

Az iskolai könyvtár szolgáltatásait ingyenesen igénybe vehetik az iskola dolgozói és tanulói.

Az iskolai könyvtár szolgáltatásai:
-    tájékoztatás az iskolai könyvtár dokumentumairól és szolgáltatásairól,
-    könyvtári dokumentumok helyben történő használatának biztosítása,
-    könyvtári dokumentumok kölcsönzése,
-    számítógépes informatikai szolgáltatások és számítógép használatának biztosítása,
-    elektronikus könyvek biztosítása a számítógépeken,
-    internetezési lehetőség a könyvtárban megtalálható számítógépeken.

„Semmi sem szebb és semmi sem hasznosabb az ember egész mulandó életében, mint a könyvek olvasása. (Miron Costin)”

„A könyvtárunkban ülve akár a világ összes sarkába eljuthatunk. (John Lubbock)”

„Amikor olvasol, a saját képeidet, a saját filmedet alkotod meg a fejedben. (Iselin C. Hermann)”
 
Kapcsolat


Copyright 2016 Berettyóújfalui Szc Bessenyei György Technikum | Tel.: 54/402-094 Fax: 54/402-094 | Kontroll Rendszerház Kft.