Az Ön készülékének túl kicsi a felbontása! Kérem fordítsa el a készülékét, vagy tekintse meg lapunkat egy másik készüléken!

Berettyóújfalui Szc Bessenyei György Technikum

Turizmus-vendéglátás ágazat

Turizmus-vendéglátás ágazat

Köszönti Önt a folyamatosan fejlődő Turizmus-vendéglátás ágazat

Turizmus-vendéglátás ágazat
Leírás

Aki szeretné felfedezni a világot, utazni, új kultúrákat megismerni és emberekkel foglalkozni, továbbá érdeklődik a gasztronómia iránt, annak a turizmus-vendéglátás ágazatban való továbbtanulás
kiváló lehetőséget biztosít.
Tanulmányok során a hagyományos magyar vendégszeretet fogalmát tartalommal töltik meg, ugyanakkor az üzleti tevékenység alapjait is elsajátíthatják. A turizmus és vendéglátás területén a tanulók korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek egyrészt iskolai, másrészt munkahelyi környezetben, nyelvet tanulnak, emellett  belekóstolnak a gasztroturizmus, aktív turizmus és a kreatív turizmus világába is.
A végzett tanulók könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen a szakmaterületen belül a legkeresettebb szakmákat sajátítják el.

Vendégtéri szaktechnikus
Leírás

A turizmus-vendéglátás ágazat 5éves képzése, amelyérettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

A szakképesítéssel rendelkezők
A vendégtéri szaktechnikus
  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • áruk beszerzése és árképzés;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli afelszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.
Kompetenciaelvárások
A vendégtéri szaktechnikusnál
  • jó kommunikációs készség
  • jó problémamegoldó képesség
  • nagy terhelhetőség
  • jó stressztűrő képesség
  • jó szervezőkészség
  • kreativitás
  • együttműködőképesség
Kinek ajánljuk
A vendégtéri szaktechnikus képzést

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.




Kapcsolat


Copyright 2016 Berettyóújfalui Szc Bessenyei György Technikum | Tel.: 54/402-094 Fax: 54/402-094 | Kontroll Rendszerház Kft.